Helandeskrivande

Helande skrivande

Jag födde min son för snart 19 år sedan. Tänk om jag hade haft ett sånt här verktyg att skriva eller möjligheten att i en grupp på ett tryggt sätt närma mig alla mina upplevelser av att bli mamma. Smärtan, förundran, förvirringen, kärleken, kroppens trauma...

Är du nybliven mamma? Har du en känsla av att du inte riktigt känner igen dig själv? Längtar du efter att tänka eller hellre säga en hel mening innan något annat kommer mellan? Bara vara en stund med dig i tanken.


Är du en av oss som levt länge här på jorden och som har så många ord, berättelser, upplevelser, som du vet skulle vilja bli hörda om inte av andra så av dig själv. Då är skrivande även där ett vackert verktyg att närma sig din egen historia, ditt liv. Vilka är alla de berättelserna?


Välkomna att på dagtid 8 onsdagar i höst närma dig dina olika ord och berättelser genom skrivandets magiska värld. I en blandad grupp för dag lediga.


"Lyssna dig till dina berättelser snarare än hitta på dem, och prova på tekniker för att hjälpa dig att göra det. 


Att skriva handlar mycket om att lyssna. Det handlar om att vara uppmärksam – att lyssna till och följa det som redan är och det som dyker upp längs vägen, I denna process skriver du ned vad du hör och ser och känner. Att skriva kan vara som att följa ett spår.

Efterhand blir meningarna till berättelser, de lösryckta bitarna blir delar i en helhet.


Det kan vara svagt till en början – en idé, en inre bild av något eller kanske en minnesbild – men det är tillräckligt för att du ska kunna börja dra i trådarna. Ett sådant skrivande innebär att öva på tillit, både till skrivprocessen och till dig själv. Till att berättelsen finns där, inuti, och om du följer tråden så kommer du att kunna berätta den.


Om du upplevt någon form av svårighet/trauma så kan det kännas som att du inte har tillgång till dig själv helt och hållet efteråt. Som att du är stängd och tyst inuti. Eller tvärtom, som att det som känns inuti överröstar allt annat. I det trygga rum för självuttryck som skrivandet kan bli så kan du mjukt och i din egen takt lära dig att lyssna efter vad som pågår inuti och skriva ned det.

Ofta uppstår en känsla av lätthet efteråt. Av att ha kommit närmare sig själv. Av att ha skrivit fram en del av sig själv i ljuset.


Här finns inga krav om att du måste skriva om något särskilt ämne eller på något särskilt sätt. Stavning och grammatik spelar ingen roll, allt får finnas och texten som blir får se ut hur som helst. Det är inte heller viktigt om berättelserna som kommer ut handlar om något du själv har upplevt eller inte.


Det är när du lyssnar och följer som du hittar dina juveler – det som är unikt och sant för dig. Det du längtar efter att namnge och berätta om, och som du kanske också känner att du behöver släppa fri."


Onsdagar kl. 08.30 - 11.00 30 oktober - 17 december

Pris: 3200 kr 2900 kr om du anmäler dig innan den 22/10


Kontakt och anmälan:

coachmia@gmail.com

0730-238 801


/Medina Törrissen

Kontaktuppgifter


Verksamhetsledare:

Mikaela Ribbheden, (072)300 48 22,

mikaela@offstockholm.se


Bokning:

Maciek van de Graaf, (073)982 66 79,

boka@biokaskad.se
Kaskad


Blackebergsplan 3, 168 48 Bromma

T-bana: Blackeberg@offstockholm

#offstockholm

Facebook